Wat is de impact van rouw en verdriet op ons dagelijkse eetpatroon? In de voordracht 'Is er eten na de dood?' van auteur Rolf Deen staat deze fascinerende vraag centraal.
In een gelijknamige publicatie verkende de auteur dit thema aan de hand van interviews, die een uniek licht werpen op de complexe relatie tussen rouw en onze eetgewoonten. Het boek ‘Is er eten na de dood?’ verscheen vorig jaar bij uitgeverij De Vrijstaat Roetz.
Voor zijn interviews koos de auteur Nederlanders met diverse culturele achtergronden. Een van de geportretteerden is acteur Joost Prinsen. Na het overlijden van zijn vrouw is hij de eerste maanden heel druk met het afhandelen van allerlei zaken. Zijn verdriet en tranen staan in de parkeerstand. “Een half jaar terug at ik soep uit de vriezer. Emma had die soep gemaakt. Vreemd, iets eten dat door een overledene is bereid. Maar ik at hem met smaak zonder een traan te laten”, vertelt hij in het boek.
In zijn voordracht gaat Rolf Deen dieper in op de betekenis van eten op rouw, waarmee hij een toegankelijke kijk biedt op een vaak over het hoofd gezien aspect van verdriet. Het boek ‘Is er eten na de dood?’ (ISBN 9789464817348) is te koop via www.boekenbestellen.nl