For Balance | praktijk voor orthomoleculaire therapie | Jeroen de Haas
Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.
Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een synomiem voor 'voedingsgeneeskunde'. Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.
In de orthomoleculaire therapie staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is wel foliumzuur. Ook reguliere geneeskundigen adviseren nu gezonde vrouwen die zwanger willen worden, extra foliumzuur te nemen om de kans te verkleinen dat hun kind geboren gaat worden met een open ruggetje.
Verbeter uw gezondheid
Gezond worden en blijven heeft te maken met het vinden en behouden van de juiste lichamelijke en geestelijke balans. Als de balans wordt verstoord kunnen er allerlei klachten over uw gezondheid ontstaan. Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van uw gezondheidsklachten en niet op de symptomen. Passend individueel advies is hierbij de sleutel naar succes omdat niemand hetzelfde is, zelfs met een gelijke diagnose!
Over Jeroen de Haas
Jeroen de Haas heeft naast een algemene medische scholing, orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Tevens is Jeroen voorzitter van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG), de beroepsvereniging met 400 aansloten artsen en therapeuten.
De leden zijn verplicht hun kennis op peil te houden door nascholingscursussen. Tevens bestaat er een goede klachtenregeling.
Uw therapeut behandelt uitsluitend ziektebeelden waarmee positieve ervaring is opgedaan of voldoende onderbouwing ter beschikking is. Tijdens het eerste consult komt dit uitgebreid aan de orde.
Speciale aandachtsgebieden zijn:
– Darmklachten;
– Chronische vermoeidheidsklachten en slaapstoornissen;
– Autisme, ADHD en ADD;
– Burn-out, bijnieruitputting;
– Echt gezonde voeding.
– Ziekte van Lyme