Storytelling en presentatietrainer - Storyembodiment - Expressie geven aan wat jou beweegt

 Expressie Expert | Sanna Langereis
 Haarlem

Expressie geven aan - De kracht van verhalen. Aan de slag met Storytelling, lichaamstaal en presentatietechnieken. Je leert over de geschiedenis van Storytelling, hoe je een krachtige vertelstructuur opbouwt en je krijgt theorie en handvatten om te leren hoe je jouw verhalen ophaalt.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Contact maken met jezelf, met je luisteraar en met je eigen verhaal
  • Inzicht krijgen hoe storytelling werkt
  • Inzicht hoe een goed verhaal is opgebouwd
  • Handvatten voor een heldere vertelstructuur om je verhalen mee te vormen
  • Invalshoeken hoe je op verhaal kan komen

Mensen vergeten feiten, maar onthouden verhalen  – Joseph Campbell

Communiceren met hart en ziel opent een schatkamer aan verhalen. Leer in deze basiscursus hoe je kan werken met persoonlijke verhalen. Hoe je ervaringen uit je leven als verhalen kan zien, hoe ze te filteren, vorm te geven en te vertellen.

Wat is Storytelling en wat kan je ermee?
Storytelling is letterlijk vertaald: verhalend vertellen en dat betekent zo rijk mogelijk vertellen: een verhaal zo vertellen dat je hiermee alle zintuigen van de luisteraar prikkelt. Een goed verhaal kan inspireren, moed verschaffen en je op koers houden; je in beweging zetten. Verhalen kunnen waardevolle kennis en diepe inzichten bevatten. Echter, ze krijgen pas echt betekenis als je er zélf betekenis aan geeft.

Over Sanna Langereis

Sanna studeerde af aan de theaterschool als docerend theatermaker. Haar reis in theaterland begon als dramadocent, theatermaker en actrice waarin zij onderdeel was van meerdere theatergezelschappen. Daarnaast vond ze haar weg in het bedrijfsleven in het geven van terugspeeltheater, leiderschap trainingen en teamontwikkeling.

Met haar achtergrond in het theater is zij altijd met expressie bezig geweest en dacht daarmee haar volledige zelf te laten zien. In 2017 veranderden dat op het moment dat ze geconfronteerd werd met een ingrijpende gebeurtenis uit het verleden die Sanna niet langer voor zich kon houden. Zij sprak zich uit.

Doordat Sanna voor het eerst haar eigen woorden hoorde, de reactie van de luisteraars ervaarde, begon haar proces pas echt. Blinde vlekken werden zichtbaar, een lang en pijnlijke periode brak aan.

Langzaam kwam het inzicht hoe waardevol dit proces was. En zag zij de waarde in om je uit te spreken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen verhaal.

Waar zij altijd dacht te weten wat expressie voor haar betekende, raakt het nu een veel diepere laag.

Hiermee is haar bedrijf Expressie Expert geboren. Haar vakkennis in theater en improvisatie. Storytelling en lichaamstaal kan zij zo met haar ervaringen verbinden en voelt ze  de noodzaak van het inbrengen van persoonlijke (levens) verhalen in mijn ‘guts’.


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding