Herstel-yoga. Bij of na kanker, chronische ziekten, burn-out

 Jeanette Vlasman Yoga | Jeanette Vlasman
 Haarlem

Herstel-yoga bij of na kanker, chronische ziekten, bij burn-out of tijdelijke blessure. Zachte, veilige vorm van yoga. Biedt ondersteuning tijdens en na behandelingen.

De basis van herstel-yoga is hatha yoga. Oefeningen worden met aandacht uitgevoerd en ondersteund door de adem. Tussen de oefeningen door is ruimte om tot rust te komen en effecten van oefeningen waar te nemen. Zodoende ontstaat meer bewustzijn in lichaam en geest. Dit bewustzijn en je gewaar zijn van je lichaam, gedachten en gevoel draagt bij aan herstel. Naast klassieke yogaoefeningen, wordt in herstel-yoga gebruik gemaakt van mindfulness- en compassieoefeningen.

Herstel-yoga leert je om te gaan met angst, piekergedachten en vermoeidheid. Met behulp van de adem wordt spanning en pijn verlicht en de aandacht in het ‘hier en nu’ gebracht. Lichaam en geest kalmeren en ontspannen. Dit heeft een positieve werking op het immuunsysteem en het zelf herstellend vermogen.

  • Herstel-yoga biedt de mogelijkheid zelf regie te nemen in een periode in je leven waarin niets meer vanzelfsprekend is. Je komt meer in eigen kracht te staan en dat geeft vertrouwen. Zo kan Herstel-yoga positief bijdragen aan de kwaliteit van leven, zelfs als je weet dat je niet meer beter wordt. 

Voorafgaand aan deelname aan herstel-yoga vind een afstemmingsgesprek plaats. We maken kennis met elkaar, wisselen vragen en verwachtingen uit en doen enkele oefeningen. Zo kun je gelijk al ervaren wat het effect van herstel-yoga is. Als je besluit om verder te gaan met herstel-yoga kun je kiezen voor individuele begeleiding of groepslessen.

Over Jeanette Vlasman

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kind kwam ik in aanraking met yoga. De bewegingen en gerichte aandacht voor de adem hielpen me rust en ontspanning te vinden en weer contact te maken met mezelf.

Na die ontdekking ben ik yoga blijven beoefenen. Eerst in een wekelijkse les bij een fijne docent. Het viel me onder andere op dat ik na een yogales zoveel beter, dieper sliep en meer uitgerust wakker werd. Zo werden de yogalessen een ankerpunt in de hectiek van alledag.

Vanuit de behoefte ook zelfstandig yoga te kunnen doen en meer te leren over de filosofie en werking van yoga, heb ik de opleiding tot yogadocent gevolgd aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Naast de basisjaren volgde ik de specialisaties Zwangerschapsyoga en Yoga voor Doelgroepen. Samen met de module Adem en Ademtherapie ontstond bij mij het inzicht dat ‘zolang je ademt, yoga mogelijk is’.

In de specialisatie ‘herstel-yoga bij kanker en chronische ziekten’, is dit inzicht eigenlijk alleen nog maar meer bevestigd. In een periode waarin door ziekte het leven op zijn kop staat kan herstel-yoga houvast bieden. Het kan helpen de regie weer in eigen handen te nemen en het zelf herstellend vermogen stimuleren. Yoga biedt de mogelijkheid ‘thuis te komen bij jezelf’. In de lessen die ik geef laat ik je dit ‘thuiskomen’ graag ervaren!

  • Gediplomeerd Yogadocent Saswitha Opleiding en wijsbegeerte
  • Herstel-Yogadocent bij kanker en chronische ziekten
  • Vermelding in verwijsgids Kanker IKNL (integraal kankercentrum Nederland) 
  • Kwaliteitsregister yoga bij kanker (Stichting Yoga en Kanker) 
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding